مراحل تولید کابل شبکه

کابل شبکه کابل رسانه ای است که از طریق آن سیگنال ها و اطلاعات از دستگاه شبکه به دستگاه دیگری انتقال می یابد. در این مطلب قصد بررسی مراحل تولید کابل شبکه را داریم. پس در صورتی که شما نیز در رابطه با مراحل تولید کابل شبکه کنجکاو می باشید، می توانید مطلب زیر را مطالعه فرمایید.

کابل چیست؟

مجموعه چندین سیم که بهم پیچیده و بافته شده اند را کابل می گویند. در صنعت برق بخش بسیار بزرگی از توزیع انرژی الکتریکی برعهده کابل هاست. کابل ها از نظر میزان ولتاژ، شکل رسانا، نوع کارکرد در انواع مختلفی تولید می شوند.

کابل ها بر اساس میزان ولتاژ به سه دسته کلی کابل فشار ضعیف، کابل فشار متوسط و کابل فشار قوی تقسیم می گردند. از کابل ها برای انتقال الکتریسیته نور و سیگنال استفاده می شوند.

برای انتقال الکتریسیته از کابل های فشار ضعیف، متوسط و قوی  استفاده می گردد.

برای انتقال سیگنال از کابل های مخابراتی شبکه و کواکسیال استفاده می شود که برای آشنایی با مراحل تولید کابل شبکه نیاز به اطلاعاتی در مورد انواع کابل ها داریم.

مراحل تولید کابل شبکه

کابل شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟

کابل شبکه کابل رسانه ای است که از طریق آن سیگنال ها و اطلاعات از دستگاه شبکه به دستگاه دیگری انتقال می یابد.

کابل شبکه بستری ارتباطی برای تبادل داده و اطلاعات و متصل کردن دستگاه ها به یکدیگر و سایر شبکه ها بر عهده دارد.

کابل های شبکه ای با توجه به نوع هم بندی و اندازه شبکه به چند دسته تقسیم می شود؛ کابل هم محور، کابل فیبر نوری ، کابل زوج به هم تابیده

که در مراحل تولید کابل شبکه با توجه به نوع کارکردی که نیاز هست اقدام به تولید و ساخت کابل ها انجام می گیرد.

انواع کابل شبکه

به طور کلی کابل های شبکه به سه دسته تقسیم می شوند: کواکسیال، فیبرنوری، زوج به هم تابیده.

امروزه از کابل کواکسیال یا کابل هم محور کم تر استفاده شده یا اصلا استفاده نمی شود. از مراحل تولید کابل شبکه کابل کواکسیال از رده تولید خارج شده است.

از این نوع کابل برای آنتن های آنالوگ و دیجیتال استفاده می شود که چون هزینه زیادی برای تولید، خرید و نصب در پی دارد.

و هم چنین دستگاه های جدید از آن ها پشتیبانی نمی کنند ازمراحل تولید کابل شبکه خارج شده است. تنها مزیت این نوع کابل ها پهنای باند بالا و مقاومت در برابر نویز است.

کابل های فیبر نوری یک رشته باریک و بلند شفاف هستند که از جنس شیشه و پلاستیک برای عبور نور ساخته می شوند.نور وارد کابل شده و از طرف دیگر آن خارج می شود؛

به دلیل گران قیمت بودن و حساسیت بالای این نوع کابل برای شبکه های پرسرعت استفاده می شوند که در صورت شکست آن ها سرعت شبکه به شدت افت پیدا می کند.

رایج ترین نوع کابل که در مراحل تولید کابل شبکه استفاده زیادی دارند کابل زوج به هم تابیده نامیده می شوند. که در کابل های شبکه خانگی به کار می روند.

این نوع کابل ها در مراحل تولید کابل شبکه از سوکت45RJ استفاده می کنند. که بر اساس تعداد سیم های داخل و میزان تابیدگی آن ها

واستفاده از روکش های مختلف به انواع گوناگونی تقسیم بندی می گردند. جنس آن ها غالبا از مس بوده و به کابل مسی هم معروف هستند.

انواع کابل شبکه زوج به هم تابیده

این نوع کابل ها به کابل تلفن شبیه هستند ولی بر خلاف آن ها در مراحل تولید کابل شبکه از 4 تا 8 سیم داخل این کابل ها استفاده شده است.

رنگ های هر سیم با هم متفاوت و روی سر هر یک از کابل شبکه های زوج به هم تابیده سوکت 45RJ نصب می گردد.

در این نوع کابل ها هر چه سیم ها بیش تر دور هم تابیده شوند سرعت آن ها بالاتر می رود. این نوع کابل ها به غیر از سرعت و نوع سیم پیچی تفاوت های نیز دارند که به چند دسته تقسیم می شود:

کابل UTP این نوع کابل به هم تابیده بدون کاور و یا شیلد ساخته می شوند.

کابل STP: این نوع کابل از کابل های به هم تابیده دارای کاور بوده و این کاور دور سیم هاو یا سیم کابل زوجی پوشش ایجاد می کنند.

کابل FTP:   از فویل آلومینیومی به عنوان پوشش سیم استفاده می شود.

کابل SFTP :در این نوع کابل از شیلد و فویل آلومینیومی برای پوشش استفاده می گردد.

کابل SSTP: از دو سری شیلد برای پیچیدن دور سیم های زوج در مراحل تولید کابل استفاده می شوند.

دسته بندی کابل شبکه

مراحل تولید کابل شبکه به دسته های مختلفی تقسیم می گردد. این تقسیم بندی طبق معیارهایی چون اسرعت و پهنای باند و هم چنین خصوصیات الکترونیکی می باشد.

دسته ها را باCategory که مخفف آن Cat نوشته می شود. مشخص می نمایند

به طور مثال کابل شبکه cat 6 ، کابل شبکه cat 7 و غیره

که cat 5 در برابر نویز مقاوم تر هستند و کارایی بهتری دارند و در مراحل تولید کابل شبکه پر طرفدار هستند.

جمع بندی

مجموعه چندین سیم که بهم پیچیده و بافته شده اند را کابل می گویند. در صنعت برق بخش بسیار بزرگی از توزیع انرژی الکتریکی برعهده کابل هاست.

کابل شبکه کابل رسانه ای است که از طریق آن سیگنال ها و اطلاعات از دستگاه شبکه به دستگاه دیگری انتقال می یابد.

کابل شبکه بستری ارتباطی برای تبادل داده و اطلاعات و متصل کردن دستگاه ها به یکدیگر و سایر شبکه ها بر عهده دارد.

مراحل تولید کابل شبکه به دسته های مختلفی تقسیم می گردد. این تقسیم بندی طبق معیارهایی چون اسرعت و پهنای باند و هم چنین خصوصیات الکترونیکی می باشد.

دسته ها را باCategory که مخفف آن Cat نوشته می شود. مشخص می نمایند. رایج ترین نوع کابل که در مراحل تولید کابل شبکه استفاده زیادی دارند کابل زوج به هم تابیده نامیده می شوند.

که در کابل های شبکه خانگی به کار می روند. این نوع کابل ها در مراحل تولید کابل شبکه از سوکت45RJ استفاده می کنند.

سایت مازکابل نمایندگی فروش انواع کابل های شبکه مانند کابل شبکه لگراند، کابل شبکه بلدن و … می باشد.