کابل های شبکه

یکی از اساسی‌ترین عناصر در شبکه های کامپیوتری، کابل شبکه می باشد که انواع و اشکال مختلفی دارد. کابل شبکه یکی از مهم ترین در عین حال ساده ترین عاملی است که هر متخصص شبکه باید با آن آشنا باشد تا بتواند یک شبکه کامپیوتری را پیکر بندی بکند.

کابل های شبکه رسانه‌ای هستند که داده‌ها در آن جریان دارند و اطلاعات از دستگاهی در شبکه به دستگاه دیگری منتقل می‌شود. برای اینکه هر نوع اطلاعاتی که بخواهد از طریق کابل شبکه از هر یک از این دستگاه ها ارسال و یا دریافت بشود باید مراحل نرم افزاری و سخت افزاری خاصی رو طی کند که این مراحل شامل دسته بندی اطلاعات، کد گذاری آن ها، مشخص شدن مبدا و مقصد اطلاعات و خیلی مراحل دیگر باید طی شود.

 کابل شبکه CAT6 لگراند UTP

انواع کابل شبکه

کابل شبکه Cat1 UTP

کابل Cat1 UTP در سال 1985 ارایه شد معمولا در انتقال صدا و سیستم تلفن استفاده می‌شود، تابیده و توییست نیست، و از ترافیک شبکه کامپیوتری پشتیبانی نمی‌کند. شرکت های مخابراتی که ISDN و PSDN ارایه می‌کنند از کابل Cat1 UTP استفاده می‌کنند مثلا سیم کشی بین محل مشتری تا شبکه مخابراتی با کابل cat 1 انجام می‌شود. در برخی خانه های قدیمی ممکن است هنوز کابل Cat1 UTP وجود داشته باشد اما در خانه های جدید تر کابل Cat1 UTP با کابل Cat3 UTP یا کابل Cat5 UTP جایگزین شده است.

بقیه cat ها مخصوص شبکه هستند و می‌توانند ترافیک تلفن و شبکه کامپیوتری را پشتیبانی کنند.

کابل شبکه Cat2 UTP

کابل Cat2 UTP دارای 4 سیم است که دو به دو به هم تابیده شده‌اند و اغلب در شبکه های توکن رینگ استفاده می‌شوند. سرعت کابل شبکه Cat2 UTP حداکثر 4 Mbps است. استفاده از این نوع کابل چندان رایج نیست و ممکن است در سیستم‌های تلفنی قدیمی دیده شود به خصوص که از استانداردهای TIA/EIA-568 پشتیبانی نمی‌شود.

کابل Cat2 UTP 4 سیم دو به دو به هم تابیده دارد.

کابل شبکه Cat3 UTP

کابل Cat3 UTP دارای 4 جفت سیم مسی به هم تابیده است و اغلب در شبکه های توکن رینگ و 10 BaseT استفاده می‌شوند (T نشان دهنده Twisted است) و تا سرعت 10 Mbps را پشتیبانی می‌کنند. از کت 3 به بعد فواصل زیاد تا 100 متر را می‌توان کابل کشی کرد. هنوز هم ممکن است در برخی سیستم های تلفنی قدیمی از کابل Cat3 UTP استفاده شود. حداکثر پهنای باند در کابل Cat3 UTP برابر با 16 مگاهرتز است.

کابل شبکه Cat4 UTP

کابل Cat4 UTP دارای 4 جفت سیم مسی به هم تابیده است و اغلب در شبکه های توکن رینگ استفاده می‌شوند و تا سرعت 10 Mbps را پشتیبانی می‌کنند. امروزه به ندرت این نوع کابل استفاده می‌شود.

کابل شبکه Cat5 UTP

کابل Cat5 UTP دارای 4 جفت سیم مسی به هم تابیده است که با جک RJ45 همراه است. تفاوت cat 3 و cat 4 با cat 5 این است که در cat5 اغلب در شبکه های توکن رینگ، اترنت و فست اترنت Fast Ethernet استفاده می‌شوند و تا سرعت 100 Mbps را پشتیبانی می‌کنند. حداکثر پهنای باند در کابلCat5  UTP برابر با 100 مگاهرتز است.

چون میزان پیچش جفت سیم ها در هر اینچ، در کابل Cat5 UTP بیشتر از Cat3 UTP است، سرعت بیشتر و طول بیشتری برایمان فراهم می‌کند.

کاربرد کابل Cat5 UTP در شبکه های خانگی و کاری است. برای استفاده در فواصل بیش از صد متر باید از پل یا دیگر تجهیزات شبکه استفاده کرد وگرنه شبکه دچار اختلال می‌شود مثلا ممکن است باعث گم شدن بسته و کاهش سرعت انتقال شود.

کابل شبکه Cat5e UTP

کابل Cat5e UTP اغلب در شبکه های اترنت و فست اترنت Fast Ethernet و گیگابیت اترنت Gigabit Ethernet استفاده می‌شوند. سرعت کابل شبکه Cat5e UTP حداکثر 1 Gbps و حداکثر پهنای باند در کابل آن برابر با 100 مگاهرتز است.

کابل شبکه Cat6 UTP

کابل Cat6 UTP اغلب در شبکه های گیگابیت اترنت Gigabit Ethernet و 10 G Ethernet استفاده می‌شوند و در فاصله 55 متری، تا سرعت 10 Gbps را پشتیبانی می‌کنند. در صورت استفاده در فواصل صد متری سرعت 1 Gbps را خواهند داشت. حداکثر پهنای باند در کابلCat6  UTP برابر با 250 مگاهرتز است.

کابل Cat6 UTP مشابه کابل Cat5e UTP است با این تفاوت که یک جداکننده فیزیکی بین چهار جفت سیم قرار گرفته تا تداخلات الکترومغناطیسی را کاهش دهد.

اگر از کابل های Cat6 UTP در کابل کشی ها استفاده می‌کنید باید توجه داشته باشید که دیگر اجزا مانند جک ها، پچ پنل و پچ کورد و … هم از از همین استاندارد پیروی کنند و دو انتهای کابل هم به درستی جک زده شود.

کابل شبکه Cat6a UTP

کابل Cat6a UTP در سال 2009 به بازار آمد و همانند Cat6 UTP اغلب در شبکه های گیگابیت اترنت Gigabit Ethernet و 10 G Ethernet استفاده می‌شوند و تا سرعت 10 Gbps را پشتیبانی می‌کنند. حداکثر پهنای باند در کابلCat6a  UTP برابر با 500 مگاهرتز است.

کابل شبکه Cat7 UTP

کابل Cat7 UTP اغلب در شبکه های گیگابیت اترنت Gigabit Ethernet و 10 G Ethernet استفاده می‌شوند و تا سرعت 10  Gbps را پشتیبانی می‌کنند. حداکثر پهنای باند در کابلCat7 UTP برابر با 600 مگاهرتز است. این کابل شبکه در دیتاسنترها و برقراری ارتباطات Backbone بین سرورها و سوییچ های شبکه و دستگاه های استوریج استفاده می‌شود.

کابل شبکه CAT6 لگراند UTP تست فلوک

کابل شبکه لگراند از بهترین کابل های موجود در بازار است. کابل Cat6 Utp Legrand یک کابل بسیار با کیفیت و پرقدرت در بازار کابل های شبکه ایران جایگاه خود را در بین سایر کابل های شبکه باز کرده و در میان سایر کابل ها زبانزد خاص و عام به شمار می رود. این مدل از کابل های شبکه که جزوی از تجهیزات شبکه می باشند، با استانداردهای کیفیتی بسیار بالایی طراحی و تولید شده است. کابل شبکه Cat6 UTP به عنوان پرفروش ترین کابل شبکه در ایران است. با توجه به کیفیت و قیمت مناسب این کابل شبکه، ارزش خرید آن بسیار بالاست.

این کابل شبکه از نوع UTP یا همان U/UTP است به این معنی که هیچ گونه شیلد یا فویلی در آن به کار نرفته است، بنابراین بیشتر مناسب استفاده در تجهیزات پسیو شبکه UTP است. عدم استفاده از شیلد در این کابل باعث می شود که توانایی حذف نویز و تداخل الکترومغناطیسی (EMI) نداشته باشد. اما این امر به این معنی نیست که کیفیت پایینی دارد بلکه از این کابل می توان برای بیشتر کاربردهای عادی استفاده کرد.

این کابل دارای استاندارد Cat6 است که از سرعت های تا 10 گیگابیت بر ثانیه (تا فاصله 55 متری) و پهنای باند 250 مگاهرتز پشتیبانی می کنند.  روکش این محصول از نوع LSZH است. LSZH مخفف Low Smoke Zero Halogen به معنی بدون دود با هالوژن صفر است. کابل شبکه LSZH دود و شعله بسیار کمی تولید می کند و از مواد بدون هالوژن ساخته شده است. بنابراین در هنگام سوختن هیچ گونه دود سمی تولید نمی کند.